Szállásadók tanácskozása

Andrássy Egyesület szervezésében, 2021. október 1-én tartották a tiszadobi szállásadók szokásos éves szezonértékelésüket. A tapasztalatok megosztására meghívták a helyi önkormányzat képviselőit is.

Szabó Péter, házigazdaként nyitotta meg a tanácskozást.

Benedek Péter ismertette az Andrássy Egyesület céljait és az előkészítés alatt lévő programokat.

Az őszinte, tárgyszerű tanácskozáson szó esett a strand, a közterületek állapotáról, a kulturális rendezvények szükségességéről, a vendégéjszakák számáról, az elmúlt öt évben befolyt idegenforgalmi adó összegéről és annak felhasználásáról.

Németh Roland felhívta a figyelmet, hogy az önkormányzatnak ki kellene használni az idegenforgalmi pályázatokat!

Alexa-Veres Edit szerint utána kell nézni a pályázatoknak, az idegenforgalmi adónak és a strand ügyének. Az önkormányzat a pályázat keretében vásárolt eszközöket, amelyhez  egy rendezvénysátor is tartozik. Így: 12 db kerékpár, 1 rendezvény sátor, 2 sárkány hajó, 5 db kajak a teljes eszközök száma.

Dohos László szerint az idegenforgalmi adót úgy kell felhasználni, hogy az a szállásadók céljaival is egybe essen! Szükségesnek látja egy felelős ember, közterületfelügyelő beállítását, aki észreveszi a faluban a javítandó dolgokat.

Wheeler-Mezei Virág: Fontosnak tartja a falu hivatalos honlapjának fejlesztését, a jelenlegi elavult!

Blach Nóra jelezte, hogy már most van 40 geocaching pont a faluba.

Likai Zoltán a Szigetben folyó fakitermelés átgondolt tervszerűségéről és faluba bevezető utak környezetének fontosságáról szolt. Oláh Károly tanácsnok jelezte, hogy a problémákat ő is látja, szorgalmazta az Andrássy Egyesület és a Tiszadobi Horgász Egyesület együttműködését és ígéretet tett a szállásadók problémáinak képviseletére a testületi üléseken.