hírek, események

Hubertusz Mise

Tiszadob életében először történt egy olyan esemény, mely Hubertuszhoz Liège (Lüttich) városának püspöke és védőszentje nevéhez fűződik.

2021. október 30-án emlékezett az Andrássy Kulturális, Turisztikai, Természetvédő Egyesület és a Tiszadobi Táncsics Vadásztársaság közös rendezvényén a kedves megjelentek a vadászok védőszentjére.

Az ünnepség megálmodója, fő szervezője, kivitelezője Egyesületünk elnöke, Benedek Péter volt, és mi a tagok boldogan sorakoztunk ötlete mellé, hogy megörvendeztessük a falu lakosságát, a meghívott vendégeket úgy, hogy hagyományt teremtsünk ezzel a rendezvénnyel.

Az ötlet mellé áll a helyi vadásztársaság elnöke, Guthai István elnök úr és a VT titkára Kelemen Máté, természetesen a Vadásztársaság valamennyi tagja is.

A verőfényes őszi reggelen a református templom melletti virágos parkban szorgos kezek helyezték el a szebbnél szebb trófeákat, Dezső Ákos, a budapesti Mezőgazdasági Múzeum preparátora, Dohos László, Egyesületünk elnökségi tagja, Kelemen Máté VT titkár, aki szintén egyesületi tagunk, a VT hivatalos vadásza és Benedek Péter, elnök. A trófeamustrán, a Vadásztársaság területén idén elejtett legszebb trófeákat tekinthettük meg, 36 dámbika, 9 őz trófeáit, és az „oltáron” egy gyönyörű dámbikát.

A misét a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vadászkamara Kürt Együttese nyitotta a Vadászhimnusszal, majd a köszöntők után a misét Földes Gábor római katolikus atya és Fazakas Alpár nagytiszteletű úr celebrálta.

Rózsa Sára gyönyörű szavalata, a kürtösök játéka, a helyi Széchenyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kalamajka tánccsoportja színesítették a megemlékezést, felkészítőjük, mesterük Szabó Péterné, Ilike, egyesületi tagunk.

A Trófeamustrán kívül a megjelentek megcsodálhatták Olajos Csaba solymász mester kiváló sasát, a BAZ megyei huszárokat, és Egyesületünk Dáma lovas csapatát.

A mise után a Nádas Fogadóban volt a fogadás (köszönet Szabó Péter tulajdonos úrnak, egyesületi tagunknak), és vendégei voltunk a Vadásztársaságnak, akik az ott főzött kiváló szarvas pörkölttel vendégeltek meg bennünket.

Rendezvényünket megtisztelte:

a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vadászkamara elnöke, ifj. Plavecz Lános úr,

a Borsod-Abaúj-Zempén megyei Huszár- és Lovas Hagyományőrző Egyesület, Hódi Attila elnök úr,

a környező települések polgármester urai, és képviselő urai,

Bán György Tiszadob nagyközség polgármestere, Horváth Ernő jegyző úr, valamint a képviselőtestület tagjai,

Tiszaeszlár polgármestere, Vajda János úr,

Tiszaeszlári Bérkilövő Társaság elnöke Kander Lajos Úr és Kobzos István úr valamint vadásztársai vadászkutyáikkal,

a környező települések vadásztársaságainak elnökei, képviselői,

a sajtó munkatársai,   Tiszadob megjelent polgárai.